tisdag 11 oktober 2016

Vandring i Udzungwa Mountains National Park

Lördag den 8 oktober.

Dagen startade tidigt. Strax efter kl 6 blev vi hämtade av Elias och chauffören. Framför oss hade vi en 4 timmars bilresa till Udzungwa Mountain National Park. Som vanligt bjöd bilfärden på mängder av spännande upplevelser. Vägen gick genom Mikumi National Park och vi såg en hel del djur längs med vägen elefanter, giraffer, impalas, bufflar, gnuer, vårtsvin och apor. 

Trafiken är som vanligt kaotisk enligt våra ögon. Inom tätbebyggt område är hastigheten begränsad till 50 km/h. Det är ända hastighetsbegränsningen som finns. Annars är det fri hastighet som gäller....

Väl framme vid nationalparken var det dags att betala parkavgift. Det tog sin lilla tid med alla papper som skulle skrivas på. Vandringen vi gjorde tog 3.5 timmar och vi gick upp till Sanje Water Falls. Det  är högsta vattenfallet som finns i Tanzanias nationalparker. Vi tog oss upp men det var otroligt varmt, svettigt och energikrävande. Väl uppe var det värt all möda. Utsikten var fantastisk. Vandring och bilresa tog hela dagen. På kvällen blev vi avlämnade på vårt hotell i Mikumi. För mig blev det bara en natt där då jag dagen efter fortsatte min färd till Mhonda Teacher´s Collage.



Händer alltid så mycket längs med vägarna. Tröttnar inte på att se hur fantastiska de är på att packa och stapla på alla möjliga vis. Har vi inget takräcke så går det ju lika bra att hänga madrasserna bak på bilen :-)





Några av djuren vi såg när vi körde genom Mikumi National Park.


Här köper vi vatten till vår vandring. Mitt ute på landsbygden låg detta ställe där de tillverkade dricksvatten från Sanje Water Falls. Bakom träden ligger fabriken.


Här är flaskan med dricksvattnet från Sanje Water Falls.


Vi tog oss upp till toppen!!! 3.6 km enkel väg.


Högst där uppe stod vi och tittade ut över landskapet. Så vackert.







Påväg upp.




Utsikten från toppen. Det var värt allt slit!






När vi kom ner behövde vi fylla på energiresurserna. Vad passar bättre än att dricka kokosmjölk och att äta kokosen.

Kan lova att jag somnade gott på kvällen. Hade också tur som slapp träningsverk dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar