måndag 3 oktober 2016

Första dagen på MVTTC (VETA) 3 oktober

Första dagen i Morogoro har varit intensiv. Intrycken är många och det känns fortfarande overkligt att vi är här. Vi håller som fullt på att anpassa oss till det Tanzanianska tempot. Kan vara lite svårt i bland för en svensk som vill hinna allt på så kort tid som möjligt :-)
På frukostbordet fanns förutom flingor, bröd och ägg i olika varianter även papaya, apelsin, sötbananer (ser ut som bananerna där hemma fast fyra gånger mindre) och kasawa. Givetvis måste jag ju prova kasawan då jag inte ätit det förut. Den var skuren i bitar och kokt. Smakade som en mjölig King Edvard. Droppade på lite lime och chili så blev det lite mer smak.

Kl 9 blev vi hämtade av vår chaufför och körda till MVTTC. Där möttes vi upp av Elias. Dagen bestod av rundvandring på skolan, presentation av den administrativa personalen och lärare, möte med Mr Lasoro (principal) och möte med Mr Maro (chef of education).  

I en av restaurangerna på skolan blev vi bjudna på middag.


Grillad fisk från Viktoriasjön, ris och en röra på kikärtor, gröna linser och soyabönor. Smakade mycket gott.


Vi fick även in Ugali med spenat och en röra bestående av små torkade fiskar uppblötts i någon slags röd sås.


MVTTC ligger nedanför Morogoro mountain. Till toppben av Morogoro mountain ska vi vandra en dag nästa vecka.


På MVTTC har de även Basic training (motsvarande våra yrkesprogram på gymnasiet), bla industri snickeri, rörmokare och bilmekaniker.


Dessa har eleverna gjort som examensprov för att visa sina kunskaper i olika bearbetningstekniker.

Sen eftermiddag (innan det blev mörkt) gick vi en liten sväng ner i centrum. På tillbakavägen åt vi kvällsmat på ett annat hotell. Vi bordet fick vi även oväntat besök av denna lilla krabat... satt fint vid kortsidan och tittade på oss när vi åt.



När vi gick hem från restaurangen syntes alla småbränder uppe på Morogoro Mountain. Hoppas bara att dessa inte påverkar vår bergsbestigning? Hoppas bara att de inte sprider sig mer? Vem släcker bränderna...troligtvis ingen...
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar