söndag 2 oktober 2016

Flygresan del 3

Innan vi steg på planet mot Dar es Salaam intog vi en liten flygplastpicknick. Bulle, salta kex och Philadelfia ost. Lika bra att äta då denna flygning bara skulle bjuda på snacks... fast tänk att det blev middag en gång till. Lika gott denna gången.



Fick några fina kort under inflygningen till flygplatsen.


Väl framme på Julius Nyerere Internationale Airport i Dar es Salaam var det till att fixa visum. Det tog sin lilla tid. Först fylla i lappen och gå fram till disken för att lämna fingeravtryck. Efter det fram till kassan för att betala 50 USd. Ena tulltjänstemannen skakade på huvudet och sa "Märkligt att betala 50 USd för att komma hit på semester"... Där tog de dessutom passen och gick iväg. Måste erkänna att jag fick en liten klump i magen. Efter 40 min kommer en tulltjänsteman ut med en bunte pass och börjar ropa ut namn. Tillslut var det min tur att gå fram och hämta mitt pass. 

Genom passkontrollen och fram till bandet för att hämta väskorna... Inga väskor på bandet. Alla väskor stod i en enda stor hög på golvet. Nu var det djungels lag som gällde...alla slet och drog i väskorna för att hitta sina.


Alla väskor var med och nu var det bara en sista säkerhetskontroll innan vi kunde gå ut till Elias som kommit för att möta oss.



All vår packning fyllde upp bagaget på Toyotan. Nu var det dags för sista biten av resan innan slutdestinationen Morogoro. 5 timmar i bil och det får ni läsa mer om i nästkommande inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar