lördag 15 oktober 2016

Nyerere Day

Fredag den 14 0ktober.

Idag hyllar Tanzania sin Mwalimu (swahili för lärare), Julius Nyerere. Det är en nationell helgdag, skolorna är stängda och många är lediga från jobbet. Idag är det 17 år sedan han dog.

Jag började dagen med att ta sovmorgon, så skönt. Efter frukost satte jag mig vid poolen och renskrev anteckningar, tankar och funderingar från alla skolbesök jag gjort hittills. Hann även med att börja på seminarieuppgiften vi har till skolan nästa gång vi är inne i Skövde.


Det går lätt att vänja sig vid denna studiemiljö :-)



Träffar så många olika och trevliga människor på denna resa. Det har blivit så många och oväntade samtal. Idag pratade jag med Marjaan från Pakistan. En 20-årig tjej som läser textildesign på universitetet i Karachi. Förutom att berätta om våra respektive länder pratade vi bla om Malala Yousafzai.

Tidig eftermiddag kom då Ulrika och Mario tillbaka från Mikumi. Vi hade många och roliga erfarenheter att delge varandra. Vi har alla tre varit med om en mängd spännande upplevelser.
På kvällen träffades vi på VETA och därifrån åkte vi in till stan för att lyssna till Afrikansk Bongo Flavor. Det var annorlunda och riktigt häftigt. Bandet vi lyssnade till heter Waluguru Original Band och är ett välkännt lokalt band. Kan så vara att de är Afrikas svar på Backstreet Boys :-)





Små grillspett, grillade bananer och chili att doppa i.


Varmt och skönt att sitta ute. På bilden syns chauffören, Mario, Ulrika, Elias och Veronica.



Vi hade ju tänkt lägga oss tidigt för att vara väl förberedda för morgondagens bergsvandring. Morning Site i Uluguru bergen, men det blev en sen kväll till tonerna från Waluguru Original Band. Ullguru bergets högsta toppen är 2630 meter. Ja det återstår att se hur högt upp vi kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar