måndag 26 september 2016

Veronica och Elias på besök i Sverige.

Bästa förutsättningarna för en bra vfu i Tanzania!


Måndagen den 29 augusti hälsade vi läraren Veronica från MVTTC välkommen till Sverige. På bilden syns mina medresenärer till Tanzania Ulrika och Mario. Dagen efter anlände även Elias, koordinator på MVTTC.



Söndagen den 4 september tillbringade jag, Ulrika och Mario dagen med Veronica och Elias. Vi började med möte i Pingstkyrkan i Skövde. Efter det åkte vi till Odensåker, ligger en liten bit utanför Skövde. Där hade hembygdsföreningen uppvisning av gamla traktorer och veteranbilar. Vi åt också den lokala rätten skinnatröt med lingonsylt. Det blev även tid att sitta ner och planera vår vistelse i Tanzania. Känns mycket bra att få träffa och prata med Veronica och Elias då de ska ha hand om oss när vi kommer fram. 




Torsdagen den 15 september tillbringade jag dagen med Veronica och Elias. Kl 8.30 hämtade jag dem på stationen i Herrljunga. Förmiddagen tillbringades på Eggvena skola. De fick se hela spannet från förskola till åk 6. Eleverna i 4-5-6:an hade förberett mängder med frågor som de ställde till Veronica och Elias. Det blev ett mycket uppskattat besök.



Efter lunch gick färden till Skövde och avskedsfika på Institutionen för lärande och hälsa. Det bjöds på "swedish fika" den bättre varianten. Prinsesstårta!!!


Sista kvällen i Sverige för Elias och Veronica avslutades på en pizzeria. Samtalsämnena och skratten var många. Nästa gång vi ses är den 2 oktober på Dar es Salaams flygplats.



1 kommentar:

  1. Härligt att se att ni hann med lite andra besök också i Skaraborg :))
    //Ulrika

    SvaraRadera